Sport

Atlanta ubacila 147 poena, ali Bogdana nije hteo šut: Hoksi u drami srušili Bruklin

U meču u kom su viđena čak 292 poena, pobedu je posle produžetka ipak odnela domaća ekipa
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Košarkaši Atlante uspeli su da savladaju Bruklin posle velike drame i čak 53 minuta igre, stigavši do trijumfa u "košgeterskom" obračunu - 147:145!

Hoksi su upisali sedmu pobedu u sezoni i prvu posle tri poraza u nizu - i to na kakav način, pošto ih je do pobede predvodio Trej Jang sa 43 ubačena poena.

On je tako završio meč sa manje poena od najboljeg u redovima Bruklina, pošto je Mikal Bridžis postigao 45 poena. Ipak, Hoksi su odneli trijumf posle produžetka u kom je Jang postigao 14 od 16 poena svog tima. U koliko se sjajnoj formi nalazi pokazuje da je na poslednja dva meča Jang ubacio čak 81 poen uz 13 pogođenih trojki.

Bogdan Bogdanović je bio deo pobedničkog sastava, ali je za 25 minuta na parketu zabeležio 14 poena, četiri skoka i tri asistencije. Nije ga išao šut, jer je ubacio tri trojke iz čak 11 pokušaja.

Diandre Hanter je takođe bio odličan sa 25 poena i 11 skokova, a Dežonte Marej je dodao 20 poena. U redovima Bruklina je Spenser Dinvidi ubacio 26 poena, Kameron Džonson 23, a Nik Klakston 22.

image
VV inauguration
banner