Sport

Bogdan Bogdanović ubacio 40 poena Jokiću - istorija Srbina u NBA, ovo je njegov meč karijere

Neverovatna utakmica Bogdana Bogdanovića protekle noći u NBA ligi - njegova najbolja u karijeri i to baš protiv šampiona Denvera
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Uprkos rekorda karijere i 40 ubačenih poena, njegovi Hoksi nisu uspeli da savladaju Nagetse predvođene Nikolom Jokićem, u dramatičnom susretu u Atlanti - 122:129.

Bogdanovićeva ruka se "zapalila" kao nikada pre, pošto je ubacio neverovatnih 10 trojki, što je ne samo rekord njegove karijere, već i čitave franšize iz Džordžije! Njegovih 10 trojki stiglo je iz 17 pokušaja, pa je bio ubedljivo najbolji poenter na meču.

Ipak, ni to nije pomoglo Atlanti da izbegne četvrti poraz u nizu. Nikola Jokić je bio blizu "tripl-dabl" učinka sa 25 poena, osam skokova i devet asistencija, šutiravši 69% iz igre, vrativši se prepoznatljivoj igri posle dve slabije partije.

Uz to, u Denveru su odlični bili i Džamal Marej sa 29 poena i Džulijan Stroter, koji je ubacio 22 poena (šest trojki). Atlanti je nedostajao onaj stari Trej Jang (19 poena), dok je Dežonte Marej dodao 21 poen.

Inače, 10 Bogdanovićevih trojki je izjednačilo rekord Atlante, pošto je Danilo Galinari 2021. protiv Bostona ubacio takođe 10 trojki, a na trećem mestu franšize Stiv Smit sa devet trojki na meču protiv Sijetl Supersoniksa davne 1997. godine.

Hoksi su sada 10. na Istoku sa skorom 9-13, dok su Nagetsi prekinuli seriju od tri poraza i sa učinkom 15-9 zauzimaju četvrto mesto u Zapadnoj konferenciji.

image