Sport

"Zbog Đokovića najbolji teniseri danas izgledaju drugačije nego pre"

Ne samo da Srbin pomera granice svih mogućih rekorda, nego čini i da ostali elitni teniseri menjaju svoje navike, ističe Stajn
"Zbog Đokovića najbolji teniseri danas izgledaju drugačije nego pre"Getty © Valerio Pennicino / Stringer

Američki teniski trener Bred Stajn jedan je od onih koji su u poslednje vreme komentarisali Novaka Đokovića i njegove zasluge za promene u svetskom tenisu, a on je nedavno primetio jednu stvar.

Stajn je istakao da je Srbin postavio nove standarde kada je u pitanju fizička sprema tenisera i da je to dovelo do činjenice da su elitni teniseri danas mršaviji nego ranije.

"Ako pogledate najbolje momke u tenisu u ovom trenutku, od Novaka i Danila Medvedeva, Sinera, Alkaraz je malo drugačiji, ali tu je negde... Svi su prilično mršavi, ščank. Kada se pogleda visina, igrači su viši, ali čini mi se i da su igrači sada mršaviji nego što su pre bili", rekao je Stajn u ATP podkastu.

On je objasnio šta bi mogao da bude razlog za takav razvoj događaja.

"Mislim da je Novak doveo do toga. Igrači su videli šta je uradio sa svojom ishranom i kako se to odrazilo na njegovo kretanje na terenu. Sve više igrača to primenjuje", rekao je Amerikanac.

Đoković je ove godine proslavio 36. rođendan, a osvojio je tri grend slema i igrao u finalu četvrtog, uz još dva trofeja na mastersima, titulu na Završnom turniru i osmu godinu koju je okončao kao najbolji teniser sveta.

image