Sport

"Ja imam 15 godina, a Federer šalje avion po mene - zbog njega sam dobio veliki ugovor"

Srpski teniser Filip Krajinović otkrio je neke zanimljive priče iz svoje karijere
"Ja imam 15 godina, a Federer šalje avion po mene - zbog njega sam dobio veliki ugovor"Getty © Al Bello / Staff / YouTube / screenshot / ALESTO

Filip Krajinović je svojevremeno bio 26. teniser sveta, igrao je u pet ATP finale, uključujući i masters u Parizu.

Ipak, 31-godišnji Somborac je nekada bio među najboljim juniorima sveta od koga su se očekivale još veće stvari, a tome svedoči i njegova anegdota u prvom susretu sa Rodžerom Federerom.

Gostujući u podkastu "Alesto", Krajinović je otkrio kako je 2007. godine, dok je trenirao na akademiji Nika Bolitijerija na Floridi imao prilike da prvi put trenira i sa tada apsolutno dominantnim Švajcarcem.

"Jeste, imao sam čast da treniram sa Federerom kad sam imao nekih 15 godina. On je tada bio prvi na svetu. Imao sam njegov poziv. Mi smo imali istu agenciju, IMG. Ja sam bio u akademiji Nika Bolitijerija, on je bio u Majamiju, tražio je sparing partnera i pošto sam ja bio jedan od najboljih juniora sveta poslali su privatni avion po mene. Došao sam u Majami i sećam se da dolazim da igram sa Federerom, a to je tad u to vreme bilo... Ne mogu opisati koji osećaj", rekao je Krajinović.

"U tom trenutku je trebalo da ja potpišem ugovor sa 'Najkijem', a pitali su Federera šta misli o klincu. Rekao je sve najbolje i tada sam dobio jedan od najvećih juniorskih ugovora na svetu, Njegova reč je bila mnogo jaka u tom trenutku. Stvarno je bilo nezaboravno iskustvo."

Krajinović je govorio i o susretima u seniorskoj konkurenciji protiv Federera, kao i o njegovom i Nadalovom rivalitetu sa Novakom Đokovićem.

"Čak sam igrao četiri puta sa njim. Dva puta me je obrukao, a dva puta... Jednom je visio! U Bazelu, rodnom gradu, sam imao poen da ga dobijem, tri seta i jedva sam izgubio. Tu mi je žao što ga nisam dobio. A jednom u Majamiju smo igrali jako dobar meč, čak sam i servirao za set. Ne mogu ništa loše da kažem. On je izuzetno kulturan, vaspitan, uvek smo trenirali kad smo imali prilike. Na terenu se ponaša lepo. Slažem se da postoji rivalitet sa Novakom, oni su imali te neke nesuglasice, ali to je njihova stvar, mislim da su posle to izgledalili. Ja ni za Rafu ne mogu da kažem ništa loše. Izuzetno su kulturni teniseri i ispisali su istoriju. Niko nije svestan. Šta su njih trojica uradili, to je potpuno nerealno. Ne znam da li smem da kažem. Niko nikad neće uraditi. Ja mislim da u tenisu, teško jako", istakao je Krajinović.

Ipak, za njega je Đoković najbolji teniser svih vremena.

"Apsolutno najbolji teniser svih vremena. Ne mogu da kažem ubedljivo, ali ubedljivo! Po svim statistikama je najbolji, igrački najbolji. Po meni, stavio bih ga u 'top tri' sportiste svih vremena. Šta je uradio, u koje vreme i kako - respekt! Ja mislim da ga i sportisti smatraju jednim od najboljih svih vremena, ne samo u tenisu", zaključio je Krajinović.

Inače, Krajinović je trenutno 311. na ATP listi jer nije nastupao od Rolan Garosa, kada se povukao sa terena, razmišljajući da li da nastavi karijeru. Ipak, doneo je odluku da će se 2024. vratiti tenisu.

image
VV inauguration
banner