Srbija i Balkan

Vukovar: Otkriven identitet osoba koji su napali srpske studente, pod istragom i policajci

Jedan od svedoka incidenta u Vukovaru rekao je da su se muškarci u autu s vukovarskim registracijama i pre napada ponašali razuzdano, kao da su u svatovskoj povorci
Vukovar: Otkriven identitet osoba koji su napali srpske studente, pod istragom i policajci© FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENČAR

Utvrđen je identitet osoba koje su na Dan sećanja na žrtve Vukovara napale srpske studente u automobilu somborskih registracija, dok su čitav incident policijske snage ignorisale, potvrđeno je iz Vukovarsko-srijemske policijke uprave.

"Napominjemo da je utvrđen identitet osoba sa snimka koji se dovodi u vezu s navedenim protivpravnim ponašanjem, dok je kriminalističko istraživanje vezano za oštećenje vozila inostranih registarskih oznaka u toku", naveli su iz ove uprave.

Takođe, usled propusta policijskih službenika da reaguju i zaštite bezbednost srpskih državljana, ali i svih onih koji su se zatekli u koloni vozila, biće izvršene provere u vezi sa njihovim postupanjem.

Da podsetimo, 18. novembra na društvenim mrežama objavljen je i video na kome se vidi kako četvorica mladića na putu izlaze iz svog automobila i šakama i nogama udaraju u vozilo koje se nalazilo ispred njih. Sudeći prema snimku, policija je napadače pustila da odu, a da nije s njima obavila nikakav razgovor.

"Provodi se kriminalističko istraživanje zbog postojanja sumnje u izvršavanje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv vozača vozila sprovodi se istraga zbog prekršaja iz člana 12. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na putevima", objasnili su iz policije.

Osim toga, zbog incidenta je u toku istraživanje ponašanja policijskih službenika koji su se nalazili na mestu incidenta.

"Policijski kombi je bio pored, čak i jedan policijski auto, dva policajca su gledala u to. Napadači su seli u auto i otišli, a policajci stoje i gledaju. Nikome to ništa nije bilo čudno. Rekao sam policajcu da je nebitno ko sam ja i koje su tablice na mom autu, ali dozvoliti da neko nekoga tako brutalno napadne i da se ne reaguje na to, zaista je sramotno", ispričao je jedan od svedoka napada koji je sve snimio za Novosti.

"Zato sam vam poslao ovaj snimak. Nije na meni da postupam dalje, ali voleo bih da se nađe neko u ovoj zemlji da zaštiti ljude kada je to potrebno. Znam da bih hteo da i meni neko priskoči u pomoć u takvoj situaciji", dodao je i naglasio da su se muškarci u autu s vukovarskim registracijama i pre napada ponašali razuzdano, kao da su u svatovskoj povorci.

image