Srbija i Balkan

Branko Pavlović u "Lokomotivi": Vreme ubrzano radi za Srbiju

Gost u novoj epizodi podkasta "Lokomotiva" bio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i advokat Branko Pavlović
Branko Pavlović u "Lokomotivi": Vreme ubrzano radi za Srbiju© РТ Балкан

Autori podkasta "Lokomotiva" Marko Nikolić i Tiosav Purić ugostili su u novoj epizodi Branka Pavlovića,  sa kojim su posebno razgovarali o rezoluciji koja je potpisana u Tirani na samitu Ukrajina–Jugoistočna Evropa i o političkim turbulencijama u Srbiji,  uključujući raskol i pokretu "Mi – glas iz naroda" i pozicijama prozapadne opozicije u postizbornim dešavanjima.

Pavlović je naročito istakao značaj međunarodnih pozicija Republike Srpske koja u nesnosnim okolnostima vodi suverenu politiku, čega je manifestacija i poseta predsednika Dodika Rusiji.

Govoreći o Zapadnoj Evropi i protestima poljoprivrednika, gost podkasta ističe opasnost tzv. "zelene agende" po evropsku poljoprivreda, ali i problem manjka liderskih kvaliteta među evropskim zvaničnicima.

Između ostalog, Pavlović je i ekskluzivno za podkast "Lokomotiva" razjasnio šta znače ideološke pozicije "komunizma kineskog tipa" koje u javnosti zauzima, ističući značaj kineskog iskustva za zemlje poput Srbije.

"Lokomotiva" podkast se emituje svake subote u 20 časova na jutjub kanalu i sajtu RT Balkan.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner