Srbija i Balkan

Simonjan: Spremaju izgovor za slučaj da me ubiju

Glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" reagovala je na novu optužnicu Službe bezbednosti Ukrajine
Simonjan: Spremaju izgovor za slučaj da me ubijuGetty © Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket

Glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan kaže da je Služba bezbednosti Ukrajine podigla optužnicu protiv nje kako bi je sprečila da putuje po svetu i pripremila izgovor u slučaju da uspeju da je ubiju.

"Prvo žele da mi blokiraju priliku da putujem po svetu, verujući da ću zbog toga patiti. Veruju da svi koji podržavaju Putina ne treba da napuštaju teritoriju. Jedino bih se ljutila da ne mogu da putujem u moj rodni Krasnodarski kraj", poručila je Simonjan, dodajući da Kijev na ovaj način sprema sebi izgovor za slučaj da je ubije.

"Izgleda nekako nesimpatično ubiti novinarku, a takođe i majku mnogo dece. Ali ako se držite mitova da je ona pozivala na ubistvo dece, to već izgleda privlačnije", poručila je urednica ove medijske grupe.

Ukrajinski bezbednjaci optužili su glavnu urednicu RT po nekoliko članova Krivičnog zakona Ukrajine, kao što su "genocid", "veličanje učesnika Specijalne vojne operacije", "zadiranje u teritorijalni integritet Ukrajine", "propaganda vojnih akcija", kao i "opravdanje, priznavanje zakonitih i negiranje ruskih akcija", koje se u Ukrajini smatraju "agresijom".

image
VV inauguration
banner