Srbija i Balkan

Đedović Handanović: "Elektrosever" i EPS će obezbediti struju građanima na severu KiM

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović je rekla da je potrebno poverenje građana severa i da znaju da mogu da računaju na svoju državu, kao što je to bio slučaj i u prošlosti
Đedović Handanović: "Elektrosever" i EPS će obezbediti struju građanima na severu KiMwww.globallookpress.com

Država Srbija će nastaviti da pomaže našim građanima na severu Kosmeta i da im obezbeđuje sigurno snabdevanje električnom energijom, rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Ona je gostujući na TV Pink navela da svi građani na severu KiM mogu da računaju na svoju državu.

"Građani na severu Kosmeta treba da budu sigurni i da znaju da 'Elektrosever' i 'Elektroprivreda Srbije' stoje iza njih i da će im stabilno isporučivati električnu energiju", rekla je Đedović Handanović.

Istakla je da je potrebno poverenje građana severa i da znaju da mogu da računaju na svoju državu, kao što je to bio slučaj i u prošlosti.

"Građani na severu KiM dobijaju dezinformacije koje ne dolaze iz Beograda ili 'Elektrosevera' i nema istine u tome što im se plasira. Ima tehničkih izazova u sprovođenju sporazuma o energetici, prvenstveno u vezi sa brojilima koja su uglavnom stara, a negde ih i nema, ali sve ćemo rešiti zajedničkim snagama", rekla je ministarka.

Istakla je da ugovori za snabdevanje električnom energijom treba da postoje i da je to predviđeno sporazumom o energetici, ali i da "Elektroprivreda Srbije" daje svu podršku "Elektroseveru" da sprovede taj sporazum.

"Dodatni izazov je broj angažovanih zaposlenih na terenu, a ekipe iz EPS su svakodnevno na severu Kosova zajedno sa zaposlenima iz 'Elektrosevera'", dodala je ministarka.

Ona je objasnila da je EPS uradio dokapitalizaciju "Elektrosevera" i uložio kapital u tu kompaniju da može da se razvija, a da implementaciju sporazuma o energetici budno nadgledaju sve strane ambasade na Kosovu i Metohiji.

image
VV inauguration
banner