Srbija i Balkan

Maturanti bakljama zapalili krov osnovne škole u Podgorici: Evakuisani učenici i zaposleni

Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spasavanja Podgorica Zdravko Blečić je rekao da je požar zahvatio deo krova i površinu od 40 do 50 kvadratnih metara, a šteta na školi je velika

Mali maturanti podgoričke OŠ "Vlado Milić", zapalili su krov te obrazovne ustanove bakljama koje su upalili zbog završetka škole, prenosi RTCG. U incidentu nije bilo povređenih, a škola je evakuisana.

Direktorka škole Ivana Milić, rekla je za "Vijesti" da nije bilo povređenih, a da su na licu mesta vatrogasci i policija.

Milićeva je novinarima ispred škole rekla da se incident desio oko deset sati i da su u bakljadi učestvovali učenici devetog razreda.

"Šteta će tek biti utvrđena", dodala je Milićeva.

Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spasavanja Podgorica Zdravko Blečić rekao je novinarima da je na lice mesta izašlo pet ekipa sa 15 vatrogasaca.

"Požar je zahvatio deo krova i površinu od 40 do 50 kvadratnih metara. Vatrogasci su imali problema da priđu i pristupe ovom delu škole, međutim uz pomoć domara koji je bio veoma ažuran uspeli su", naveo je Blečić.

Kako je istakao, šteta na školi je velika.

"Od same vlage i vode koja se koristi može biti štete i u učionicama", rekao je Blečić.

image