Svet

Ukrajina i LGBT postali su simboli superiornosti američke elite

Naučnik sa Dunavskog instituta Majkl O'Ši izjavio je da je isticanje ukrajinske zastave pouzdan način da se pokaže moralna superiornost, čak i za one koji su donedavno malo znali o toj zemlji
Ukrajina i LGBT postali su simboli superiornosti američke elitewww.globallookpress.com © Christoph Soeder

Naučnik sa Dunavskog instituta Majkl O'Ši izjavio je da društvene elite i korisnici društvenih medija sve više ističu ukrajinsku zastavu zajedno sa LGBT simbolima, piše časopis "Federalist".

"Zašto je to tako? Odgovor je jednostavan: cela poenta je da su naše društvene elite ubeđene da su one u pravu", rekao je naučnik.

O'Ši napominje da "brzi pogled na društvene mreže, otkriva bezbroj ukrajinskih zastava pored duginih zastava i ikona zamenica".

"Iz ovog ili onog razloga, isticanje ukrajinske zastave je pouzdan način da se pokaže moralna superiornost, čak i za one koji su donedavno malo znali o toj zemlji", zaključio je on.

Ranije su vlasti nekoliko čeških gradova odlučile da skinu ukrajinske zastave sa zgrada lokalnih uprava. Razlozi su bili različiti. U velikom broju slučajeva to su zahtevali lokalni stanovnici, a negde je razlog bila popravka.

 

image