Svet

Oliver Stoun: Amerika želi da oduzme suverenitet Rusiji

Rusija je postala jača nakon dolaska Vladimira Putina na vlast početkom 2000-ih, što nikako ne odgovara ciljevima SAD, poručuje američki reditelj
Oliver Stoun: Amerika želi da oduzme suverenitet Rusijiwww.globallookpress.com © David Zorrakino/Keystone Press Agency

Sjedinjene Države žele da oduzmu Rusiji suverenitet kako bi zaplenile njene resurse, izjavio je američki reditelj Oliver Stoun u intervjuu za portal "MuviVeb".

Prema njegovim rečima, Rusija je postala jača nakon dolaska Vladimira Putina na vlast početkom dvehiljditih, što nikako ne odgovara ciljevima SAD.

"Rusija je bila slomljena, narod je umirao. Životni vek je bio užasan. Bila je radost kada ju je Putin postavio na noge, spasio mnogo ljudi iz siromaštva. Vratio joj je dostojanstvo, poštovanje, od 2000. sve do danas", kazao je Stoun.

Američki reditelj je istakao da SAD ne žele nezavisnu Rusiju, već žele da je liše njenog suvereniteta kako bi ušli na evroazijski kontinent, koji je veoma bogat, kao i Rusija, koja ima ogromnu količina prirodnih resursa.

Stoun je ranije snimio dokumentarni film o predsedniku Rusije na osnovu dugog razgovora sa njim.

On je, zajedno sa ukrajinskim rediteljem Igorom Lopatenokom, 2016. godine producirao film o događajima iz 2014. godine, pod nazivom "Ukrajina u plamenu".

Nekoliko godina kasnije, dvojica reditelja su snimila dokumentarac "Otkrivajući Ukrajinu" u kojem je prikazan intervju sa ruskim predsednikom.

Oba filma su prikazana na ruskoj televiziji.

image