Svet

Prosečan Amerikanac misli da je pametniji od prosečnog Amerikanca

Kako je povodom studije preneo "Independent", istraživači su napomenuli da zapadne kulture često imaju naviku da "naduvavaju" sopstvenu vrednost
Prosečan Amerikanac misli da je pametniji od prosečnog Amerikanca© Photo Illustration by Valera Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Rezultati istraživanja koje su američki mediji nazvali "poražavajućim" otkrili su da 65 odsto američkih državljana smatra da su inteligentniji od svojih prosečnih sugrađana, odnosno da prosečan Amerikanac misli da je pametniji od prosečnog Amerikanca, otkrio je "Nešnal helt institut".

Studija "Nešenal žurnala" je pre nekoliko godina takođe pokazala da više od polovine Amerikanaca misli da su pametniji od proseka (55), ali i da 24 odsto više muškaraca nego žena navodi da su "mnogo inteligentniji" od većine Amerikanaca.

Kako je svojevremeno povodom ankete preneo "Independent", istraživači su napomenuli da zapadne kulture često imaju naviku da "naduvavaju" sopstvenu vrednost. 

Rezultate studije podelio je i popularni profil na Iksu "Svet statistike", a mnogi korisnici, prevashodno oni iz Azije, podsmevali su se podacima i delili mimove u komentarima.

image
VV inauguration
banner