Sport

Bogdan sjajno odmenio Janga i nastavio da hita ka prestižnoj nagradi

U odsustvu prve zvezde tima srpski reprezentativac preuzeo ulogu lidera "jastrebova"
Bogdan sjajno odmenio Janga i nastavio da hita ka prestižnoj nagradi© Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Bogdan Bogdanović nastavio je sa odličnim partijama i bio jedan od najboljih u pobedi Atlante nad Jutom – 124:97.

Bogdanović je na terenu proveo nešto više od 33 minuta i za to vreme je upisao 19 poena (šut iz igre 7/15) uz po tri skoka i asistencije.

Kapiten Srbije je zabeležio po dve ukradene lopte i blokade, a dok je on bio u igri domaćini su imali najveći "plus" u igri (27).

Pogodio je tri trojke i nastavio dalekometnu seriju ove sezone, pa je tako na najbolji način nadoknadio odsustvo prve zvezde Trea Janga, koji će neko vreme biti van terena zbog povrede.

Bogdan je i nastavio da ističe kandidaturu za prestižnu nagradu u najjačoj ligi sveta, koja se dodeljuje najboljem šestom igraču u sezoni.

Atlanta je vodila glavnu reč na ovoj utakmici od prvog do poslednjeg minuta, već u drugoj deonici imala dvocifrenu prednost koju je lako održavala. Dobili su Hoksi svaku četvrtinu i rutinski priveli meč kraju.

Džonson je bio najefikasniji sa 22 poena i 13 skokova, Hanter je stao na 20, dok je Dežonte Marej uz 17 poena stigao i do 11 asistencija.

Na drugoj strani, Džezere je predvodio Sekston sa 22 poena.

Ekipa iz Džordžije i dalje je deseta na tabeli Istočne konferencije sa 26 pobeda i 32 poraza, dok je Juta 11. na Zapadu sa skorom 27-32.

image
VV inauguration
banner