Srbija i Balkan

Nova epizoda podkasta "Lokomotiva": Putinova najglasnija poruka američkoj dubokoj državi

U novoj epizodi podkasta Lokomotiva, gost je bio dugogodišnji novinar RT u Americi, bloger i kolumnista Nebojša Malić
Nova epizoda podkasta "Lokomotiva": Putinova najglasnija poruka američkoj dubokoj državi

U prvom delu emisije autori Tiosav Purić i Marko Nikolić razgovarali su o glavnim trenucima iz intervjua Takera Karlsona sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kao i o obeležavanju Dana državnosti Srbije - podizanju Prvog srpskog ustanka i donošenju Sretenjskog ustava.

Histerija zapadnih medija i elita nakon objavljivanja intervjua dovela je do toga da Sjedinjene Američke Države izdaju saopštenje o "novim obaveštajnim podacima" u vezi sa ruskim nuklearnim kapacitetima koji bi mogli da predstavljaju "opasnost po nacionalnu bezbednost" SAD.

Čini se da je Pentagon u vrlo kratkom roku od saopštenja kako "Rusija ne može da proizvodi hranu, ni oružje" stigao do toga da postoji bojazan od ruskog nuklearnog oružja u svemiru.

U rubrici "Steva sa terena", Tiosav Purić i Marko Nikolić su razgovarali sa politikologom sa Instituta za evropske studije Stevanom Gajićem o efektima intervjua Takera Karlsona sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Gajić ističe da se predsednik Rusije Vladimir Putin obratio širokom auditorijumu podjednako - običnim građanima, elitama u Americi, Ukrajincima, ali i čitavom svetu.

"Govori se da intervju ima preko milijardu pregleda i suština jeste u tome da je ovim intervjuom probijena medijska blokada i da je zato došlo do velike histerije kod zapadnih elita", istakao je Gajić.

On je takođe naglasio da se Vladimir Putin prikazao u svetlu čoveka koji je uvek bio za dijalog i da je baš zato jako važan istorijski deo intervjua o ruskoj istoriji i predistoriji sukoba u Ukrajini.

U drugom delu emisije autori su sa gostom Nebojšom Malićem, razgovarali o političkoj krizi u Sjedinjenim Američkim Državama, o tome kako se preti Takeru Karlonu, kao i hoće li biti održani predsednički izbori u SAD.

"Ceo američki establišment kidiše na Karlsona kako se usudio da ode u rusku prodavnicu i metro. Ali ljudi nije u tome poenta priče, Taker je otišao u Moskvu da pokaže da prljavština, degeneracija i dekadencija nisu sudbina, nego izbor i da ima zemalja u svetu gde ne morate da zaključavate robu po prodavnicama i gde nema nasumičnih ubistava i kriminala na ulicama koji se toleriše", istakao je Malić.

Podkast Lokomotiva emituje se subotom od 20 časova.

image
VV inauguration
banner