Srbija i Balkan

Ugnjetavanje se nastavlja: Na Jarinju uhapšena dvojica Srba

Srpska lista je saopštila je da je jedan od uhapšenih S. M, a da niko od članova njegove porodice nije upoznat sa razlozima njegovog hapšenja
Ugnjetavanje se nastavlja: Na Jarinju uhapšena dvojica Srba© Erkin Keci/Anadolu Agency

Dvojica Srba uhapšena su na administrativnom prelazu Jarinje, a zamenik direktora policije tzv. Kosova za region Sever precizirao je da je jedna osoba uhapšena zbog neplaćene kazne, a drugi uhapšeni je priveden i ispituje ga jedinica za borbu protiv teških kriminalnih dela.

Eljšani je za "Kosovo onlajn" rekao da se u slučaju prvog uhapšenog neplaćena kazna odnosila na ilegalan prelazak na teritoriju Kosova i Metohije.

"Jednog očekuje kazna zatvora od 12 dana. Drugog, S. M., priveli smo i trenutno ga ispituje jedinica za borbu protiv teških kriminalnih dela u južnom delu Mitrovice", naveo je Eljšani i dodao da će se posle ispitivanja znati više detalja.

"U zavisnosti od tužioca, odlučiće se da li će privedeni biti pušten, da li će slučaj ući u proceduru ili će biti odbačen", rekao je Eljšani.

Srpska lista: Očekujemo reakciju međunarodnih predstavnika

Srpska lista je saopštila je da je na administativnom prelazu Jarinje uhapšen Slobodan Miletić, a da niko od članova njegove porodice nije upoznat sa razlozima njegovog hapšenja. 

Kako se navodi, to hapšenje je posledica sistematskog ugnjetavanja srpskog naroda i časnih Srba, a ujedno i poruka međunarodnoj zajednici od strane režima u Prištini, da će nastaviti sa progonom Srba ako ne usliše njegove želje i zahteve.

Srpska lista ističe da očekuje reakciju međunarodnih predstavnika i hitno uključivanje Euleksa u ovaj slučaj, kako bi se garantovalo poštovanje prava gospodina Miletića i pretpostavka nevinosti.

"Zahtevamo njegovo puštanje na slobodu i pravo da se od lažnih optužbi brani sa slobode", navodi se u saopštenju.

image