Svet

Gej žurka kod Bajdena: Uz dreg kraljice slave zakon o istopolnim brakovima

Predsednik SAD potpisao nacrt zakona kojim se ukida definicija braka kao zajednice muškarca i žene
Gej žurka kod Bajdena: Uz dreg kraljice slave zakon o istopolnim brakovimaGetty © Alex Wong / Staff

Predsednik Amerike Džozef Bajden potpisao je danas nacrt zakona kojim se garantuje federalna zaštita istopolnih brakova.

Bela kuća će ovu priliku obeležiti "prikladnom proslavom" sa više stotina zvanica, a kako prenosi Si-En-En, zvaničnik Bele kuće je najavio da su organizatori žurke "išli do samog kraja".

Za sada je poznato da će na ekstravagantnoj proslavi sa LGBT tematikom u Beloj kući nastupati nekoliko dreg kraljica, prenose američki mediji.

"Nikada nisam zamišljala da će nebinarni dreg umetnik biti pozvan da nastupa u Beloj kući", objavila je kontroverzna dreg kraljica Marti Kamings na Tviteru i dodala da je zahvalna predsedniku Amerike i njegovoj supruzi na pozivu. 

"Deca su bića bez predrasuda": Zašto Bajdenove omiljene dreg kraljice nastupaju za decu?

Kamings je inače poznat javnosti zbog viralnog videa u kome našminkan, u ženskoj odeći, sa perikom, u mrežastim čarapama i štiklama sedi na šanku u baru i dvogodišnjem detetu peva dečju pesmicu "Beba ajkula".

"Ko god misli da dreg nije za decu greši, dreg je izraz, a deca su bića koja nemaju predrasude, nije ih briga šta ste obukli, važno im je samo ono što izvodite", rekao je Kamings, koji se inače vatreno zalaže za aktivnosti u kojima dreg kraljice deci čitaju priče.

Kamings za sebe kaže i da je "aktivna politička figura", svojevremeno se kandidovao za gradsko veće Njujorka i otvoreno kritikuje policiju i konzervativne zakonodavce kao što je republikanski guverner Floride Ron DeSantis. 

Slučajno ili ne, tek, drugog najavljenog dreg gosta Bajdenove gej žurke "proslavili" su nastupi za maloletnike.

@catchupnews Grace Church School in downtown Manhattan invites drag artist to perform at “Pride Chapel” #catchupnews#church#lgbtq♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Dreg kraljica Brita Filter je, naime, ranije održala "nastup" u crkvi za učenike privatne srednje škole na Menhetnu. 

Prvo je obučena u žensku odeću plesala po crkvi, a onda je đacima odgovarala na pitanja o dregu i "LGBT ponosu", prenose američki mediji.

Nakon što je Vrhovni sud u junu poništio ustavnu garanciju prava na abortus, Bajdenova administracija je nastojala da spreči eventualno ograničavanje prava na sklapanje istopolnih brakova.

Bela kuća je zbog toga novom odredbom ukinula pređašnji zakon kojim se brak definiše kao zajednica između muškarca i žene, a države SAD su se obavezale da priznaju zakonske brakove bez obzira na "pol, rasu, etničku pripadnost ili nacionalno poreklo".

Prva otvoreno homoseksualna sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer je prethodno najavila da će potpisivanje "istorijskog zakona" propratiti nastupi "muzičkih gostiju". 

Zakon će, rekla je Žan-Pjer, "dati mir milionima LGBT+ i međurasnih parova, kojima će konačno biti garantovana prava i zaštita na koje oni i njihova deca imaju pravo".

image
VV inauguration
banner