Svet

"Opasna agenda" Bajdenove administracije: Reklame o transrodnoj deci preplavile Ameriku

"Dalje ruke od naše dece!" poruka je reklamnih spotova koji se šire Amerikom pred izbore
"Opasna agenda" Bajdenove administracije: Reklame o transrodnoj deci preplavile Amerikuwww.globallookpress.com © IMAGO/Christoph Hardt

U SAD se pojavila nova politička kampanja koja je pokrenula problematiku transrodne dece neposredno pred američke međuizbore 8. novembra.

Kampanjom rukovodi neprofitna organizacija "Amerika frst legal" sa dugogodišnjim pomoćnikom bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa Stivenom Milerom na čelu, prenosi "Politiko".

Reklamni spot u kome narator optužuje administraciju predsednika Džozefa Bajdena da „primorava našu decu na radikalne rodne eskperimente" pojavio se na radio stanicama i u poštanskim sandučićima u barem 25 država diljem političkog spektra, uz poruku "dalje ruke od naše dece!"

"Bajdenova administracija i njeni savetnici imaju opasnu agendu koja prkosi biologiji i stvarnosti, i poriču opasnost koju ona predstavlja za našu decu", izjavio je potpredsednik te neprofitne organizacije Džin Hamilton. "Mi verujemo u biologiju i verujemo da pojedinci sa radikalnim agendama ne smeju da nanesu trajnu štetu zbunjenoj deci."

Sa sličnom porukom nastupila je još jedna neprofitna organizacija pod nazivom "Građani za razum" ("Citizens for Sanity").

"Levičarski lideri guraju radikalne ideje u škole," izjavljuje reklamni spot ove organizacije, obraćajući se latino-američkim glasačima. "Oni govore deci da su dečaci zapravo devojčice i obrnuto. Oni promovišu lekove koji prekidaju pubertet i uklanjanje delova tela hirurškim putem. To ne predstavljaju latino vrednosti."

Bajdenovi "vouk" dekreti

Predsednik Džozef Bajden je u januaru 2021. godine na snagu stavio Izvršnu naredbu o sprečavanju diskriminacije na osnovu rodnog identiteta i seksualne orijentacije koja, između ostalog, nalaže da se zabrana LGBT osobama da koriste toalete u skladu sa svojim izabranim polom, kao i odbijanje upotrebe njihovih izabranih zamenica, smatra za seksualnu diskriminaciju.

Pravobranilac države Teksas Ken Pakston krajem 2021. godine podneo tužbu protiv primenjivanja tog zakona u svojoj državi. Federalni sudija je u oktobru presudio u korist države Teksas.

"Pokušaji Bajdenove administracije da radikalizuje federalni zakon zarad svojih osvešćenih (vouk) ideologija su više nego opasni", izjavio je Pakston nakon presude, dodajući da će „nastaviti otpor prema nezakonitim pokušajima korišćenja federalnih agencija zarad normalizovanja ekstremističkih stavova koji dovode milione stanovnika Teksasa u opasnost".

image